VIDENSBLOG

VI DELER VORES VIDEN MED DIG

  Juli  | 2022  

Make Rehab fejrer 1 år - tak til jer  

Om lidt kan vi fejre Make Rehabs 1 års fødselsdag. Den fejrer vi med dyb taknemmelighed over en forrygende opstart. Vi glæder os til at tage hul på næste år.

En af kerneværdierne i Make Rehab er at skabe og vokse sammen med vores samarbejdspartner = jer. Uanset hvor kompleks opgaven er, skaber vi sammen de bedste vilkår og løsninger indenfor 24 timers positionering, smerter, tidlig mobilisering og fastholdelse af mobilisering. Hvad angår bariatri gør vi det ud fra et 360 graders perspektiv.

Ny inspiration og ny viden 

De sidste tre måneder - april, maj og juni - har været lig konference- og udstillingstid. For os betyder det ny inspiration og udvidelse af vores vidensbank. Vi sætter en dyd i at have den nyeste viden, videreudvikle på den og omsætte den i praksis. Det vil vi også gerne takke jer for. Sammen gør vi det bedre. 

”Wellbeing” og ”Doing better” er to begreber som vinder større og større indpas indenfor sundhedsområdet. Dette blev vi bekræftet i på Ergo22, hvilket også inkluderer udvikling af hjælpemidler og velfærdsteknologier. Herved øger vi fokus på at skabe livskvalitet, sammenhæng og meningsfuldhed for alle - uanset funktionsnedsættelse.

Udover Ergo22, har vi deltaget i flere nationale og internationale konferencer, temadage og udstillinger. Bl.a. DemensDagene22 i Aarhus, temadage i Aalborg, Odense, Varde, Faaborg, Aarhus og mange flere. Samt Göteborg og Dublin.

Vi ser frem til endnu flere konferencer, udstillinger og temadage, hvor vi også kan møde jer.

Kontakt Malene Alexandrowiz ma@makerehab.dk / +45 91 919 919, hvis I ønsker at høre mere om, hvordan hun kan skræddersy en temadag til jer. 


Make Rehab ønsker jer alle en fantastisk sommer.


Vi har åbent hele sommeren, og står som altid klar med god faglig sparring på konkrete problemstillinger og hurtig levering af innovative løsninger.

Søhest pude
Skøde pude

 Maj 2022 

Er du bevidst om lejringens betydning?
Kom med til en faglig og lærerig aften 7. juni om lejring - en del af rehabiliteringen 

Om arrangementet 

Ergoterapeut Malene Alexandrowiz fra Make Rehab taler om, hvordan man kan se på lejring generelt som mere end det at hvile men også som en del af rehabilitering med fokus på aktiviteter.

Fysioterapeut og LiN instruktør Wendy Petersen-Martin fortæller om Lejring i Neutralstilling, og hvordan man kan optimere rehabiliteringen og behandlingen af den senhjerneskadede borger. 


Undervisere
Ergoterapeut Malene Alexandrowiz, Make Rehab

Fysioterapeut og LiN instruktør Wendy Petersen-Martin

Dato
7. juni

Tidspunkt
Kl. 16.00 -20.00

Sted
Hjerneskadecenter Faaborg-Midtfyn,
Kirkegyden 1 b, Hillerslev
5750 Ringe

Pris
Gratis for medlemmer af Danske Fysioterapeuter

Tilmelding hos  Danske Fysioterapeuter

Tilmeldingsfrist
01.06.2022


Program


16.00:
Kaffe, frugt og chokolade

16.30:
- Lejring og aktivitet
- Lejring og nonfarmakologi
- Introduktion til 24 timers positionering


17.45:

Pause med sandwich og vand


18.15:

- Lejring i Neutralstilling - teori
- Lejring i Neutralstilling - evidens
- Introduktion til den rygliggende stilling


19.45:

Runde af og tak for denne gang

  Maj  | 2022  

Make Rehab udstiller på den ergoterapifaglige konference - Ergo22
den 1.-2. juni på Hotel Nyborg Strand 

Ergo22, som har titlen "Styrket forskning – Styrket praksis", er årets største faglige begivenhed for ergoterapeuter. Der er ny viden at hente, inspiration at finde og høj faglighed på programmet for Ergo22.

Alt sammen lige i Make Rehabs ånd, og derfor udstiller vi også på denne fagkonference, hvor vi bidrager med vores viden og introducerer til vores innovative og tværfaglige løsninger ud fra et 360 graders perspektiv. 

Vi tilbyder de bedste 24 timers liggende og siddende positioneringsløsninger til sygdomsramte og mennesker med nedsat funktionsniveau for at højne deres livskvalitet og skabe et meningsfuldt hverdagsliv. 

Kig forbi vores stand og afprøv vores nye koncept og produkter: 

Next Generation positioneringspuder

Next Generation positioneringspuderne har en tyngde og stabilitet, der sikrer, at mennesket ligger i den ønskede stilling, uden at puderne falder sammen eller glider væk ved belastning over tid. 


Læs mere om puderne her


Søhest pude
Skøde pude

Kelvin Aura kørestolen
Den ultimative positioneringsløsning med hjælpemotor

Kelvin Aura kørestolen er opbygget ud fra samme principper som Kelvin Komfort kørestolen, men udmærker sig især til mennesker, som ofte er ude af huset eller færdes i terræn. Ligeledes en fordel, hvis personen er tung.


Læs mere om stolen her

Bariatrisk hospitalsseng Herkules

Bariatrisk hospitalsseng Herkules er en yderst stabil og stærk elektrisk seng, som er udviklet med fokus på sikkerhed, enkel håndtering og godt arbejdsmiljø.

Sengen har elektrisk højdejustering for en sikker løftekapacitet på 400 kg, og en særlig feature er sengens højdeindstilling, som kan justeres ned til 38 cm i minimumshøjde og op til 85 cm i maximumshøjde. 


Læs mere om sengen her

På Ergo22 glæder vi os til en faglig snak om 24 timers positionering, og hvordan vi kan hjælpe med at gøre en forskel.


Har du ikke mulighed for at komme forbi Ergo22, er du altid velkommen til at booke et besøg med henblik på vejledning, afprøvning eller målrettet undervisning i 24 timers positioneringsløsninger.

  Maj  | 2022  

Make Rehab udstiller på DemensDagene22 den 23.-24. maj i Aarhus 

Så kom foråret for alvor, og lige om lidt deltager Make Rehab i årets demensdage.

DemensDagene22 afholdes i år for første gang i smilets by Aarhus. I Make Rehab er vi beriget med at lære og vidensdele dagligt, og kan derfor ikke andet end smile og glæde os til at deltage i en konference, hvor hovedoverskriften er ”Læring hele livet”. Vi gør en dyd ud af at bidrage til, at livet med demens skal leves fuldt ud i alle døgnets timer. Dette ved at sætte skarpt på 24 timers positioneringsløsninger.

Et lille udvalg af vores 24 timers positioneringsløsninger:

Next Generation positioneringspuder

Udviklet til at stabilisere positioneringen og trykfordelingen med det formål at skabe en optimal lejring af mennesket.


Læs mere om puderne her
Søhest pude
Skøde pude

Kelvin Komfort kørestolen
Den ultimative positioneringsløsning

Kelvin Komfort kørestolen er en modulopbygget tilt in space kørestol, hvilket giver rig mulighed for at justere og tilpasse stolen. Kørestolens 45° tilt funktion sikrer, at personer med stærk reduceret trunkus stabilitet og deraf nedsat siddende balance får mulighed for at opnå en siddende stilling - ude af sengen. Ligeledes bliver forflytning ind og ud af stolen nemmere, hvilket tilgodeser personalets fysiske arbejdsmiljø.


Læs mere om stolen her

Kelvin Swing kørestolen
Den stimulerende positioneringsløsning

Kelvin Swing kørestolen bygger på samme principper som de øvrige Kelvin kørestole, men her er det muligt at tilkoble en aktiv gyngefunktion.
Selve gyngebevægelsen er både nem at udløse og justere og kan låses ved transport eller i forbindelse med aktiviteter, såsom spisning og forflytning. Ligeledes kan stolen justeres i højden, hvilket gør det muligt for den selvhjulpne at forflytte sig ind og ud af stolen.


Læs mere om stolen her

Kig forbi vores stand nr. 27 i Aarhus Musikhus den 23. – 24. maj.

Lad os få en snak og vise jer vores løsninger, som er med til at skabe livskvalitet. Vi ses!


Download programmet for DemensDagene22 her

  April  | 2022  

Den seneste tid har budt på flere undervisningssceancer indenfor emnet bariatri

Første certificerede uddannelse i bariatri i Danmark

31. marts var dagen, hvor den første uddannelse i bariatri på VIA University’ College's diplommodul løb af stablen. Tak til Guldmann for at være værter og ikke mindst tak til de dygtige studerende, som deltager i VIA`s sundhedsfaglige diplomuddannelse. Det var en sand fornøjelse, og et af Make Rehabs store ønsker, der gik i opfyldelse, nemlig at vi nu i Danmark udbyder certificeret undervisning, hvor bariatri indgår som særskilt emne.

30. marts havde DSR Region Syd inviteret Malene Alexandrowiz fra Make Rehab Academy, i samarbejde med VIA University College, til at holde et eftermiddags- og aftenseminar omkring bariatri ud fra et 360 graders perspektiv. Der var stor opbakning og bred enighed om, at bariatrien bør indgå i sundhedsuddannelserne som et særskilt speciale.

Undervisning i kompleksiteterne forbundet med mennesker med bariatri

Ligeledes deltog Make Rehab Academy som hovedunderviser 11. marts på Region Sjællands temadag for regionens forflytningsvejledere, hvor temaet især omhandlede kompleksiteterne forbundet til mennesker med bariatri.

Ved hjælp af simulationsdragter og teoretisk undervisning gennemgik vi følgende temaer:

  • de forskellige kropsformers bevægemønstre
  • forflytning
  • repositionering af disse, når mennesker bliver immobile
  • vigtigheden af kommunikation og patientinddragelse
  • tværfaglig vidensdeling og koordinering

Nedenstående udtalelse er fra Dorthe Brandt Jensen,
fysioterapeut og forflytningskonsulent:

”Tak for en fantastisk temadag!

Det var en god og inspirerende temadag i bariatri med en god kombination af teori og praksis.

Mange forflytningsvejledere fik muligheden for at afprøve en bariatridragt og opleve på egen krop, hvordan man bliver begrænset i sin fysiske formåen, og hvilke problemstillinger mennesker med bariatri bliver udsat for."

Region Sjællands temadag i bariatri
Region Sjællands temadag i bariatri
Region Sjællands temadag i bariatri
Region Sjællands temadag i bariatri

  April  | 2022  

Ledige pladser på seminar om positionering: Hvordan er sammenhængen mellem forflytning og den liggende / siddende stilling

I marts afholdte Guldmann og Make Rehab et seminar om positionering, som var meget populært blandt deltagerne. 27. april tilbyder vi muligheden igen.  Seminaret tager udgangspunkt i undervisernes egen hverdag. Her har vi oplevet, at der ofte mangler et link mellem det, der sker i forflytningen og selve positioneringen.

Kort sagt: Hvis borgeren sidder i det forkerte sejl eller sejlet er lagt forkert på, så er det ofte lige meget hvilken kørestol de bliver forflyttet til, da bækkenets positionen sjældent kan rettes efter borgeren er placeret.


Mål
Seminaret giver terapeuten konkrete redskaber til at kunne arbejde med de forskellige sejl med fokus på linket mellem sejlets betydning for den siddende positionering. Ligeledes hvilken betydning mobilisering har for re-positioneringen. 

Deltagerne udfordres på egen praksis af underviserne og hinanden og får mulighed for at reflektere og være kreative i forhold til nuværende og nye arbejdsmetoder.

Målgruppe
Seminaret henvender sig til fysioterapeuter, ergoterapeuter og andre der arbejder med forflytning og positionering af borgere / patienter.

OBS: Det forventes at deltagerne har et års erfaring.


Undervisere

Malene Alexandrowiz fra MAKE REHAB og Guldmann Consulting vil stå for undervisningen.

Guldmann Make Rehab
Guldmann Make Rehab
Guldmann Make Rehab

Datoer
27. april

Tidspunkt
Kl. 9.00 -15.00

Hvor
V. Guldmann A/S
Graham Bells Vej 23A
8200 Aarhus N

Pris
Kr. 650,- Eksklusiv moms. Inklusiv materialer og forplejning.

Tilmelding hos Guldmann

Senest 10 dage før.
NB! Ved afbud mindre end en uge før kurset opkræves fuld pris.


  Marts  | 2022  

Fire ergoterapeut studerende i innovations- og kvalitetsudviklings-praktik i Make Rehab

Den 23. marts afsluttede fire ergoterapeut studerende på 6. semester deres innovations- og kvalitetsudviklingspraktik hos Make Rehab. Det udvalgte projekt omhandlede en prototype af, hvordan man sikrer genanvendeligheden af Kelvin kørestole, og hvordan stolene bliver nulstillet inden genopsætning.

Vi takker Ida, Sonja, Mathilde og Kristina for jeres rigtige gode input og en brugbar prototype, som vi vil arbejde videre på.

Stor tak for jeres flotte indsats og ligeledes en tak til Brøndby kommune, Københavns kommune og Aarhus kommune, for at stille jeres viden og erfaringer med Kelvin kørestolen til rådighed.

Se videoen, hvor Ida, Sonja, Mathilde og Kristina fortæller om deres praktik i Make Rehab.

Praktik i Make Rehab
Praktik i Make Rehab
Studerende pitcher deres opgave på Kbhs Professionshøjskole
Studerende pitcher deres opgave på Kbhs Professionshøjskole

  Marts  | 2022  

Så er Bendix ryggen her!

Det fleksible rygsystem med mange tilpasningsmuligheder og stor genanvendelighed, som kan påsættes de fleste kørestole.

Bendix rygsystemet er med sin modulopbygning og universale monteringskit en unik og fleksibel løsning til mennesker, som har behov for ekstra komfort og siddestøtte - i en hvilken som helst kørestol, da rygsystemet kan monteres på stort set alle typer kørestole.

Modulenheden er opbygget med ekstra dyb siddestøtte, hvilket giver yderligere stabilitet samt mulighed for at lave en tre­punktstøtte. Hver af de fem rygmoduler samt de to sidepuder, som er opdelt i tre kamre, kan individuelt tilpasses med fyld efter samme principper som de øvrige Kelvin kørestole.

Bendix ryggen fås i 4 størrelser. Det er muligt at påsætte flexarme med og uden tyngde på den pågældende kørestol samt alle nakkestøtter. Ryggen leveres med et stretch betræk.


Make Rehabs konsulenter står gerne til rådighed og er behjælpelige med monte­ring og tilpasning af rygsystemet, samt vejledning i valg af størrelse.

Bendix ryggen kan anvendes på vores 4 Kelvin kørestole.

Læs mere om ryggen her

Guldmann Make Rehab

  Marts  | 2022  

World Obesity Day 4. marts 2022

I dag, den 4. marts, er World Obesity Day. På verdensplan lever over 800 millioner mennesker med bariatri, og tallet er stigende. Denne udvikling er også noget, vi mærker til i Make Rehab, hvor vi oplever en større og større efterspørgsel på vores konsulentbistand og viden på området.

I Make Rehab har vi over 25 års erfaring med både udvikling af hjælpemidler til mennesker med bariatri og rehabilitering af mennesker med bariatri. Derudover er vi medlemmer af Bariatrirådet, DSAF og EASO og har et tæt samarbejde med sundhedsprofessionsuddannelserne for ergoterapeuter, fysioterapeuter og sygeplejersker.

Vi er derfor opdateret på den nyeste viden indenfor bariatri, og den viden deler vi gerne med jer, fx i form af et skræddersyet seminar om bariatri.
 

Ønsker du at vide mere eller booke en undervisningsseance om bariati? Kontakt Malene Alexandrowiz, Head of Make Rehab Academy, ma@makerehab.dk / +45 91 919 919 

Guldmann Make Rehab

Make Rehab underviser i bariatri på VIA University College

Malene Alexandrowiz har netop undervist ergoterapeutstuderende i bariatri på 7 semester på VIA University College.

Det overordnede emne var bariatri ud fra et 360 graders perspektiv. Et af emnerne var tilgængelighed ved hjælp af velfærdsteknologier og bariatri. Fotoet ovenfor illustrerer de dilemmaer og problemstillinger mange mennesker med bariatri oplever i deres hverdagsrehabilitering. De samme problemstillinger som vi oplever i kommuner, på hospitaler og andre steder.

VIA's efter- og videreuddannelse i bariatri og forflytning
Make Rehab er også involveret i VIA’s sundhedsfaglige diplomuddannelse, hvor Malene Alexandrowiz med til at udvikle og skabe det første diplommodul i bariatri og forflytning. Næste hold er allerede ved at blive fyldt op.
Hold øje med VIA’s efter- og videreuddannelseskalender her.

Guldmann Make Rehab

Make Rehabs produkter til mennesker med bariatri gør en forskel 

De produkter vi tilbyder til mennesker med bariatri gør en forskel.

Foldbar bariatrisk kørestol
Specielt designet til mennesker med bariatri, som har gangbesvær eller problemer med at gå, idet kørestolen giver mennesket mobilitet og mulighed for at opretholde et aktivt liv. Foldes let sammen.

Læs mere om kørestolen her

Bariatrisk hospitalsseng Hercules - op til 400 kg  
Yderst stabil og stærk elektrisk seng, som er udviklet med fokus på sikkerhed, enkel håndtering og godt arbejdsmiljø, således at det er let for plejepersonalet at komme til at arbejde med og omkring den sengeliggende.

Læs mere om sengen herBatriatrisk skummadras Megara - op til 400 kg  
Udviklet til mennesker med bariatri og opbygget af Heavy-Duty PU skum.

Læs mere om skummadrassen her

Ønsker du en afprøvning
af vores bariatriske produkter?

Kontakt os  info@makerehab.dk91 912 912

Guldmann Make Rehab
Guldmann Make Rehab
Guldmann Make Rehab

  Februar  | 2022  

Ledige pladser på seminar om positionering: Hvordan er sammenhængen mellem forflytning og den liggende / siddende stilling

Guldmann og Make Rehab er gået sammen om at tilbyde et seminar med fokus på positionering. Seminaret tager udgangspunkt i undervisernes egen hverdag. Her har vi oplevet, at der ofte mangler et link mellem det, der sker i forflytningen og selve positioneringen.

Kort sagt: Hvis borgeren sidder i det forkerte sejl eller sejlet er lagt forkert på, så er det ofte lige meget hvilken kørestol de bliver forflyttet til, da bækkenets positionen sjældent kan rettes efter borgeren er placeret.


Mål
Seminaret giver terapeuten konkrete redskaber til at kunne arbejde med de forskellige sejl med fokus på linket mellem sejlets betydning for den siddende positionering. Ligeledes hvilken betydning mobilisering har for re-positioneringen. 

Deltagerne udfordres på egen praksis af underviserne og hinanden og får mulighed for at reflektere og være kreative i forhold til nuværende og nye arbejdsmetoder.

Målgruppe
Seminaret henvender sig til fysioterapeuter, ergoterapeuter og andre der arbejder med forflytning og positionering af borgere / patienter.

OBS: Det forventes at deltagerne har et års erfaring.


Undervisere

Malene Alexandrowiz fra MAKE REHAB og Guldmann Consulting vil stå for undervisningen.

Guldmann Make Rehab
Guldmann Make Rehab
Guldmann Make Rehab

Datoer
8. marts
27. april

Tidspunkt
Kl. 9.00 -15.00

Hvor
V. Guldmann A/S
Graham Bells Vej 23A
8200 Aarhus N

Pris
Kr. 650,- Eksklusiv moms. Inklusiv materialer og forplejning.

Tilmelding hos Guldmann

Senest 10 dage før.
NB! Ved afbud mindre end en uge før kurset opkræves fuld pris.


  Januar  | 2022  

Så er Kelvin kørestolene her! 
Make Rehab kan nu tilbyde Kelvin Komfort, Kelvin Aura, Kelvin Swing og Kelvin Cumulix kørestolene.

Som hovedforhandler af Kelvin kørestolene vil vi sætte fokus på, hvordan 24 timers positionering kan skabe energibalance hos selv de mest svækkede mennesker.
Vores fokus vil være at skabe og understøtte den enkeltes livskvalitet i alle livets faser. Dette ved at sikre, at de basale behov bliver tilgodeset bedst muligt, hvorved der frigives energi til andre aktiviteter. Med samtlige stole skaber vi rig mulighed for at imødekomme dette i både primær og sekundær sektor.

Kelvin Komfort kørestolen
Den ultimative positioneringsløsning

Kelvin Komfort kørestolen er en modulopbygget tilt in space kørestol, hvilket giver rig mulighed for at justere og tilpasse stolen. Kørestolens 45° tilt funktion sikrer, at personer med stærk reduceret trunkus stabilitet og deraf nedsat siddende balance får mulighed for at opnå en siddende stilling - ude af sengen. Ligeledes bliver forflytning ind og ud af stolen nemmere, hvilket tilgodeser personalets fysiske arbejdsmiljø.


Læs mere om stolen her

Kelvin Aura kørestolen
Den ultimative positioneringsløsning - med hjælperstyret køremotor

Kelvin Aura kørestolen er opbygget ud fra samme principper som Kelvin Komfort kørestolen, men udmærker sig især til mennesker, som ofte er ude af huset eller færdes i terræn. Ligeledes en fordel, hvis personen er tung.
Det er desuden muligt at montere el-tilt med 45° tilt, svarende til tiltet på Kelvin Komfort kørestolen. Dette skal monteres af Make Rehabs tekniske afdeling.


Læs mere om stolen her

Kelvin Cumulix kørestolen

Den enkle positioneringsløsning, velegnet til mange typer mennesker med behov for en komfortstol

Kelvin Cumulix kørestolen er en basis udgave af Kelvin Komfort kørestolen, hvor personen ikke har brug for de mange individuelle tilpasningsmuligheder. Kelvin Cumulix er en god og enkel tilt in space komfortstol, som er fleksibel, let og brugervenlig og dækker en bred målgruppe.


Læs mere om stolen her

Kelvin Swing kørestolen
Den stimulerende positioneringsløsning

Kelvin Swing kørestolen bygger på samme principper som de øvrige Kelvin kørestole, men her er det muligt at tilkoble en aktiv gyngefunktion.
Selve gyngebevægelsen er både nem at udløse og justere og kan låses ved transport eller i forbindelse med aktiviteter, såsom spisning og forflytning. Ligeledes kan stolen justeres i højden, hvilket gør det muligt for den selvhjulpne at forflytte sig ind og ud af stolen.


Læs mere om stolen her

  December  | 2021  

Fra 2022 er Make Rehab den nye forhandler af alle Kelvin kørestolene. Vi er stolte af at kunne tilbyde jer de nye 2022 modeller af Kelvin Komfort, Kelvin Aura, Kelvin Swing og Kelvin Cumulix. 

Kelvin Komfort kørestol
Kelvin Komfort kørestol
Kelvin Aura kørestol
Kelvin Aura kørestol
Kelvin Cumulix kørestol
Kelvin Cumulix kørestol
Kelvin Swing kørestol
Kelvin Swing kørestol
Hovedforhandler i Skandinavian
Hovedforhandler i Skandinavian

Herfra siger vi mange tak for den flotte modtagelse af Make Rehab i 2021 fra nye og tidligere kontakter. Vi er rigtig glade for at kunne tilbyde vores innovative og tværfaglige løsninger ud fra et 360 graders perspektiv, og samtidig dele ud af vores store faglige viden indenfor 24 timers positionering, smerter og bariatri i Make Rehab Academy. 

I 2022 fortsætter vi med at fokusere på 

Next Generation positioneringspuder
Vores 18 innovative positioneringsløsninger, udviklet til at stabilisere positioneringen og trykfordelingen for at skabe en optimal lejring af brugeren.

Carital Optima
Statisk helmadras med automatisk trykjustering og er specielt udviklet til behandling af tryksår stadie 1-4, samt til forebyggelse af tryksår. Den bidrager med en stabil positionering over hele liggefladen og er velegnet til mennesker med smerter og demens.

Foldbar bariatrisk kørestol
Specielt designet til mennesker med bariatri, som har gangbesvær eller problemer med at gå, idet kørestolen giver mennesket mobilitet og mulighed for at opretholde et aktivt liv. Foldes let sammen.

Bariatrisk hospitalsseng Hercules - op til 400 kg - Kommer snart på hjemmesiden
Yderst stabil og stærk elektrisk seng, som er udviklet med fokus på sikkerhed, enkel håndtering og godt arbejdsmiljø, således at det er let for plejepersonalet at komme til at arbejde med og omkring den  sengeliggende.

Batriatrisk skummadras Megara - op til 400 kg - Kommer snart på hjemmesiden
Udviklet til mennesker med bariatri og opbygget af Heavy-Duty PU skum.

Genanvendelige beskyttelsesdragter

Vi deler gerne ud af vores faglige viden, og vi udvikler også gerne med vores relationer.
Vil I være med til at udvikle?

I Make Rehab udvikler og producerer vi vores produkter i samarbejde med hjemmeplejen, institutioner og hospitaler, så de opfylder alle krav og funktioner og dermed sikrer færrest mulige kompromiser. Dette med udgangspunkt i høj faglig viden og klinisk praksis indenfor vores fokusområder. 

Vi du/I være med til at udvikle innovative positioneringsløsninger, der kan bidrage til meningsfuld rehabilitering med brugerperspektivet i centrum?

Kontakt Keld Jørgensen, administerende direktør og produktudvikler
ke@makerehab.dk / 91 918 918

Åbningstider til Jul & Nytår

Torsdag den 23. december kl. 08.00-16.00
Fredag den 24. december lukket
Mandag den 27. december kl. 08.00 - 16.00
Tirsdag den 28. december kl. 08.00 - 16.00
Onsdag den 29. december kl. 08.00 - 16.00
Torsdag den 30. december kl. 08.00 - 16.00
Fredag den 31. december lukket
Mandag den 3. januar kl. 08.00 - 16.00

  November  | 2021  

Make Rehab deltog på Health & Rehab Scandinavia i Bella Centret i dagene 16.-18 november. Herfra stor tak til alle besøgende for en fantastisk god modtagelse på messen. 

Det var skønt at få nye kontakter og gense kontakter fra tidligere.
Der skal også lyde en stor tak til vores brancheforening Danish Care, for at gøre dette muligt.


På standen præsenterede vi vores produkter, herunder

Next Generation positioneringspuder
Carital Optima
Foldbar bariatrisk kørestol
genanvendelige beskyttelsesdragter

Bariatrisk hospitalsseng Herkules - op til 400 kg
Batriatrisk skummadras Megara - op til 400 kg


samt forskellige Kelvin kørestole som er i gang med at blive færdigudviklet. 

IMG_7813-preview 2 (2)
IMG_7819-preview (2)
11
IMG_7820-preview (2)
IMG_7818-preview 2

På messen afholdte vi også mini-seminarer om  bariatri og 24 timers positionering 

I denne video giver Malene Alexandrowiz en kort introduktion til mini-seminaret om 24 timers positionering.

Ønsker du at vide mere eller booke en undervisningsseance omkring betydningen af 24 timers positionering?
Kontakt Malene Alexandrowiz, Head of Make Rehab Academy,
ma@makerehab.dk / +45 91 919 919

  November  | 2021  

Nyt produkt! Foldbar bariatrisk kørestol er specielt designet til mennesker med bariatri, der har gangbesvær eller problemer med at gå, idet kørestolen giver mennesket mobilitet og mulighed for at opretholde et aktivt liv. 

Fås i fire forskellige bredder, dybde og sædehøjde kan justeres. Kørestolen kan bruges indendørs og udendørs på en flad, solid overflade og er også velegnet til transport takket være dens foldemekanisme. Den foldes let sammen og placeres nemt i et bagagerum på en almindelig størrelse bil.


Kørestolen kan enten drives frem af personen eller af en ledsager og er designet til en max vægtkapacitet på 250 kg. Kørestolen kan forstærkes yderligere op til 350 kg, afhængigt af brugen.

Foldbar bariatrisk kørestol er designet til at tilgodese ergonomiske behov hos mennesker med bariatri. Armlænene  sikrer en ergonomisk optimeret siddeposition og øger siddekomforten. Armlænene kan spejlvendes for abduktion og adduktion. Afhængigt af armlænenes placering kan kørestolen ”vokse” 3 cm i  bredden i begge sider. Stolen er  ligeledes let at justere i højden..

Stel, sæderamme og sidedele er lavet af aluminium. Ryglænet er polstret og justérbart, armlænene er indstillelige og lavet af PU-skum. Kørestolen har parkeringsbremse og leveres med benstøtter med vinkelindstillelig fodplade.

Kørestolen kan nemt rengøres og desinficeres. Kørestolens rammedele kan tørres af med en fugtig klud. Ved kraftig tilsmudsning anvendes et mildt rengøringsmiddel. Stellet, sædet, armlæn og ryglæn desinficeres med en ren klud, og kørestolspuden skiftes ved overgang til ny person.

Foldbar bariatrisk kørestol er anvendelig i plejesektoren, på plejehjem, hospitaler, rehabiliteringscentre, daghjem, ambulatorier og i private husstande.

DIETZ_Bild_XXL_Tauron-rsi_Perspektive_4C-low
DIETZ_Bild_XXL_Tauron-rsi_Gefaltet_Front_4C-low
DIETZ_Bild_XXL_Tauron-rsi_Seite_Beinstützenüberzug-01_4C-low
DIETZ_Bild_XXL_Tauron-rsi_Detail_Beinstützenüberzug_4C-low
DIETZ_Bild_tauron_Krankenhaus_01_4C-low

  November  | 2021  

Nu er den her! Carital Optima statisk helmadras med automatisk trykjustering og specielt udviklet til behandling af tryksår stadie 1-4 samt til forebyggelse af tryksår. Den bidrager med en stabil positionering over hele liggefladen og er velegnet til mennesker med smerter og demens. 

Madrassen
Madrassen er opdelt i tre sektioner, som selv tilpasser sig menneskets vægt, kropsform og vægtfordeling. En  fuldautomatisk og støjsvag pumpe følger med madrassen. Pumpen sørger blandt andet for automatisk justering af
trykket i madrassen. 

Carital Optima madrassen har en speciel dobbelt cellestruktur, som nedsætter risikoen for tryk og shear og bidrager med en stabil positionering af personen over hele liggefladen. Madrassen er derfor yderst velegnet til mennesker med smerter, hvor selv små forskydninger i huden og ændringer af trykfordelingen kan udløse stærke smerter. Madrassen lindrer smerter og er testet til at kunne lindre smerter helt op til 10 på VAS-skalaen. 

Madrassens øverste celler er tunnelformede og fyldt med luft, hvilket bevirker, at madrassen hurtigt tilpasser sig kroppens vægt. De inderste celler er opdelt i tre sektioner (ben, krop og hoved) med hver deres tryk. Trykket tilpasses hvert 2. minut i forhold til vægt og kropsstilling. Når kropsstillingen ændres, tilpasser madrassen sig automatisk den nye vægtfordeling. Således opnås optimal trykaflastning, uanset kropsform og kropsstilling.

Madrassen kan gøres statisk, hvilket gør det nemt at foretage pleje. Madrassen har ingen kontraindikationer, og kan derfor bruges til mennesker i alle sygdomskategorier, undtagen dobbelt benamputerede.

Betræk
Betrækket er et vandtæt, åndbart og strækbart inkontinensbetræk.

Pumpen
Pumpen er fuldautomatisk og hænges på fodgærdet. Den er meget støjsvag og kan i forhold til ekstremt lydfølsomme mennesker indstilles til at bibeholde trykket fx i en kortere eller længere tid om natten.
Pumpen kan også indstilles til ekstra dyb og trykaflastende positionering til mennesker, der kun kan lejres på ryggen. Hvis mennesket sidder meget op, kan pumpen indstilles til “siddefunktion”.

Indenfor de sidste par år er der publiceret 2 artikler om erfaringen med brugen af statiske helmadrasser.
Dels i "International Journal of Nursing Studies" og dels i "Wiley Journal"


  November  | 2021  

Hør mere om Carital Optima madrassen på Health & Rehab Scandinavia - messen for hjælpemidler og velfærdsteknologi 
i Bella Center Copenhagen
16.- 18. november 2021.

Vi glæder os til at vise jer alle vores produkter og vores nye produktkatalog
på stand nr. C4-032. 

På messen afholder vi også mini-seminarer om 24 timers positionering og bariatri.

Hvad, hvorfor, hvornår bør vi arbejde ud fra denne tilgang? Disse spørgsmål er omdrejningspunktet for mini-seminaret. Målet er at få skabt fokus på, at 24 timers positionering er meget mere end tryksårsforebyggelse. Vi vil gå spadestikket dybere og kigge på sammenspillet mellem de forskellige mulige faktorer, der er i spil hos den enkelte såsom søvn, mobiliseringsniveau, SI-problematikker, delir, spasticitet, dysfagi, atypiske sår, smerter m.m.

Deltagerne får redskaber til at kortlægge og udrede den enkeltes behov for positionering ud fra et 24 timers perspektiv. Samt indsigt og forståelse for betydningen af sammenspillet mellem forskellige hjælpemidlers påvirkning på menneskets funktionsniveau og livskvalitet.

Tirsdag 16. november kl. 11-12
Lokale B5-M1

Torsdag 18. november kl. 13-14
Lokale B5-M1

24 timers positionering

Hjælpemidlets udformning og tilpasningsevne har en stor betydning for brugen af dem. Kom og få genopfrisket kropsformernes betydning i forbindelse med kortlægning, måltagning og tilpasning af hjælpemidler til mennesker med bariatri.

Oplægget vil tage udgangspunkt i relevante cases og teori som understøttes med simulation.

Onsdag 17. november kl. 11-12
Lokale B5-M1

Bariatri


  November  | 2021  

Kræftens Bekæmpelse, Sundheds- styrelsen, Diabetesforeningen og Hjerte-foreningen har i samarbejde lavet en undersøgelse om danskernes viden om og holdinger til overvægt og sundhed.


Undersøgelsen omhandler temaer som viden om sammenhæng mellem overvægt og sygdom, holdninger til  forskellige aspekter af overvægtsproblematikken, fysisk aktivitets- samt mad- og måltidsvaner, sundhedsadfærd og syn på egen vægt. 

Undersøgelsen viser, at tre ud af fire (76 %) mener, at overvægt er et personligt ansvar. Samtidig mener fire ud af  fem (81 %), at vi lever i et samfund, der gør det for nemt at røre sig for lidt og spise for meget. 

“Det er vigtigt at slå fast, at udvikling af overvægt ikke kun er den enkeltes ansvar, men også er bestemt af både samfundsmæssige forhold og den enkeltes levekår. Hertil kommer den tilbøjelighed til at tage på, som er genetisk bestemt. Det er derfor også et samfundsansvar at være med til at forebygge overvægt i befolkningen og at arbejde på at reducere stigmatisering af dem, der lever med overvægt og svær overvægt,” siger chefkonsulent i  Sundhedsstyrelsen, Tatjana Hejgaard.

Erfaringer viser, at stigmatisering kan reduceres, hvis flere får en større forståelse af den kompleksitet, der ligger bag udviklingen af overvægt og svær overvægt.

Selvom mere end halvdelen af den voksne befolkning lever med overvægt, og hver sjette med svær overvægt, viser flere undersøgelser, at overvægt – og særligt svær overvægt - stadig er forbundet med mobning, diskrimination og stigmatisering. Stigmatisering finder sted bredt i samfundet og har alvorlige psykosociale og fysiske konsekvenser for den enkelte.

Læs her den fulde rapport: "Danskernes viden om og holdninger til overvægt og sundhed 2021-1"

Sundhedsstyrelsen har også udarbejdet anbefalinger, der vedrører tilbud om livsstilsintervention ved svær overvægt hos børn og voksne. Anbefalingerne er målrettet kommuner, der ønsker at kvalificere deres indsats og tilbud på området. Anbefalingerne kan anvendes af sundhedsfaglige ledere, planlæggere og sundhedspersoner, der varetager opgaver omkring borgere med svær overvægt i kommunen, på sygehuset og i almen praksis. 

Læs her anbefalingerne: "Livstilsintervention ved svær overvægt"

  Oktober  | 2021  

7.- 8. oktober deltog Make Rehab på Landskursus for Fagligt Selskab for Palliations-sygeplejersker. Årets tema var værdier i praksis. 


Vi deltog bl.a. i workshops omkring smerter hos den palliative patient, hvor vi med udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens Smerteguide og C. Saunders Total Pain Model gennemgik en case. En vigtig besked herfra er, at det er centralt, at vi som sundhedspersonale kigger på sammenspillet mellem disse forskellige faktorer: Fysiske, sociale, eksistentielle/åndelige og psykiske faktorer.

Dette kræver en tværfaglig indsats, hvor vi bevidst bruger hinandens viden i sammenspil med patienten og patientens nære netværk. Dette med udgangspunkt i, at der er stor sammenhæng mellem smerter, erfaringer, bekymringer for fremtiden og ikke mindst troen og håbet for fremtiden. Faktorerne trækker tråde ind i hinanden og påvirker patientens og deres nære netværks livskvalitet.

Make Rehabs fokus i denne kontekst er at skabe fysiske rammer gennem lejring med henblik på at øge den enkeltes livskvalitet. Det er målet med 24 timers positionering som non farmakologiske tiltag og bidrag til øvrig behandling. 
Afdækker vi hele døgnet med henblik på at skabe komfort, bedre søvnbetingelser, bedre komfort i hvile og herved øge overskud til at den enkelte, kan vi fastholde en meningsfuld hverdag med udgangspunkt i de 14 basale behov, beskrevet af sygeplejerske V. Hendersson i bogen Sygeplejens Grundlæggende Principper.
 
Landskurset 2021 bød desuden på lærerige oplæg omkring medfølelsens betydning i relations-arbejdet mellem personale og patient, vigtigheden af at skabe rum til forventninger til behandling, betydningen og effekter af placebo og nocebo samt håbets og troens betydning i palliative forløb.

To meget spændende og oplysende dage. Vi glæder os til næste års palliationsdage, hvor temaet er ulighed i palliation.

Ønsker du at vide mere eller booke en undervisningsseance omkring betydningen af 24 timers positionering og smerter i en nonfarmakologisk kontekst?

Kontakte Malene Alexandrowiz, Head of Make Rehab Academy, ma@makerehab.dk / +45 91 919 919

  Oktober  | 2021  

Make Rehab udstiller på Landskursus for Fagligt Selskab for Palliations-sygeplejersker
7. - 8. oktober på Comwell Kolding

Temaet for 13. Landskursus er "Værdier i praksis", og du kan finde Make Rehab blandt udstillerne. Her viser vi vores serie af Next Generation positioneringspuder, som er yderst anvendelige i arbejdet med palliation.

Landskursus palliation
Landskursus palliation
Next Generation fixzy pude small og halvcirkel ørepude
Next Generation fixzy pude small og halvcirkel ørepude
Next Generation butterfly nakkepude
Next Generation butterfly nakkepude

  September  | 2021  

Få undervisning i bariatri ud fra et 360 graders perspektiv

Tak til Stevns kommune for at invitere Make Rehab og Vendlet til at skabe en tværfaglig temadag omkring bariatri ud fra et 360 graders perspektiv.
I undervisningen koblede vi løbende teori og praksis, og gav deltagerne mulighed for - ved hjælp af simulation - at få oplevelsen af hvordan de forskellige kropsformer bevæger sig. Desuden arbejdede vi med positionering ud fra et 24 timers perspektiv, mobilisering og en case workshop.

Skulle du have lyst til at deltage, hoste en lignende temadag eller en undervisningsseance indenfor vores fokusområder, skal du blot kontakte Malene Alexandrowiz, Head of Make Rehab Academy, ma@makerehab.dk / +45 91 919 919

Undervisning i bariatri i Stevns Kommune
Undervisning i bariatri i Stevns Kommune
Undervisere – fra venstre: Pia Beck, Vendlet, ergoterapeut, master i Human Health og Malene Alexandrowiz, Make Rehab

  September  | 2021  

Se Make Rehabs ny animationsfilm om lejring: Hvem har brug for lejring?
Hvorfor er lejring vigtigt?

I Make Rehab har vi fokus på at tilbyde de bedste løsninger og produkter til 24 timers liggende og siddende positionering til sygdomsramte og mennesker med nedsat funktionsniveau for at højne deres livskvalitet og skabe et meningsfuldt hverdagsliv med mulighed for at bidrage til at genvinde eller fastholde meningsfuldheden.

I denne animationsfilm kan du blive klogere på, hvem der har brug for at blive lejret og hvorfor lejring er vigtigt.

  August  | 2021  

Make Rehab lancerer Next Generation positioneringspuder:

18 innovative positioneringsløsninger

Next Generation positioneringspuder består af 18 nyskabende positioneringspuder, udviklet til at stabilisere positioneringen og trykfordelingen med det formål at skabe en optimal lejring af brugeren.

Puderne indeholder ovale dynamiske kugler, der både er bløde og faste. Selv efter en trykbelastning på 50.000 gange beholder kuglerne stadig deres ovale form. Alle kugler er forseglede, vandtætte, antibakterielle og brandhæmmende.


Next Generation positioneringspuderne har en tyngde og stabilitet, der sikrer, at brugeren ligger i den ønskede stilling, uden at puderne falder sammen eller glider væk ved belastning over tid. Puderne kan moduleres i små tilpasningsområder og beholder den ønskede form, der understøtter brugeren. De udmærker sig også ved minimal varmeophobning med fugt til følge.


Betrækket er åndbart, strækbart, væsketæt, antibakterielt og brandhæmmende PU. Det har en EN14126 godkendelse imod gennemtrængning, og bruges også til PPE klasse 3B standard mod virus gennemtrængning.

Next Generation positioneringspuder kan hurtigt vaskes af med desinfektionsmidler og tørrer i løbet af få minutter.


Next Generation positioneringspuder er specielt udviklet til at bidrage til livskvaliteten for mange sygdomskategorier som demens, palliation, sclerose, ALS, HD, neuro-rehabilitering og bariatri.


Hele serien er designet, testet og produceret i Danmark på bæredygtige vilkår i samarbejde med hjemmeplejen, institutioner og hospitaler, så de opfylder alle krav og funktioner og dermed sikrer færrest mulige kompromiser.


Vores konsulenter kommer gerne ud

og introducerer Next Generation positioneringspuderne - ring og bestil en aftale


Kontakt konsulent Musti Øzgen

for Sjælland og øerne,

+45 91 917 917 / musti@makerehab.dk


Kontakt konsulent Malene Alexandrowiz

for Jylland og Fyn,

+45 91 919 919 / ma@makerehab.dk